Υπηρεσία πρόβλεψης κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό

Α/Δ Αθήνας-Πάτρας
www.olympiaodos.gr
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 592
Εγγραφή: Τετ 18 Μαρ 2015, 1:39 pm
Όνομα: Γιώργος
Τοποθεσία: Πάτρα
Επικοινωνία:

Υπηρεσία πρόβλεψης κυκλοφορίας στην Ολυμπία Οδό

#1

Δημοσίευση από gtsoukn » Τετ 18 Απρ 2018, 1:26 pm

Η Ολυμπία Οδός δημιούργησε μια υπηρεσία πρόβλεψης της κυκλοφορίας, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του διαδικτυακού τόπου www.olympiaodos.gr.
Με την εφαρμογή αυτή, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα:
1. Να βλέπουν την τρέχουσα κυκλοφορία σε δύο σταθερά σημεία του αυτοκινητόδρομου, στα διόδια της Ελευσίνας και τα διόδια του Ισθμού κατά την αναγραφόμενη μέρα και ώρα. Συγκεκριμένα, στην εφαρμογή αποτυπώνεται η πυκνότητα της κυκλοφορίας των προηγούμενων τελευταίων 15’ της ώρας. Η αποτύπωση είναι γραφιστική, αφορά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Πάτρα και προς Αθήνα) και σημαίνεται με διαφορετικούς χρωματισμούς ανάλογα με την έντασή της (χαμηλή, μέτρια, υψηλή).
Τρέχουσα_Κυκλοφορία.png
Τρέχουσα_Κυκλοφορία.png (178.37 KiB) Προβλήθηκε 2202 φορές
2. Να βλέπουν την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους παραπάνω σταθμούς (Ελευσίνα, Ισθμός) και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες τρεις μέρες (72 ώρες).
Πρόβλεψη_Κυκλοφορίας.png
Πρόβλεψη_Κυκλοφορίας.png (142 KiB) Προβλήθηκε 2202 φορές
Η εφαρμογή τίθεται πιλοτικά σε λειτουργία για δύο σημεία του τμήματος Ελευσίνα-Κόρινθος που συγκεντρώνουν μεγάλη κυκλοφορία στις μεγάλες μαζικές εξόδους, όπως τα Χριστούγεννα, οι Απόκριες, το Πάσχα και ο Δεκαπενταύγουστος.

Η εφαρμογή στηρίζεται σε ένα μοντέλο που παρέχει προβλέψεις της κυκλοφορίας, στο οποίο εισάγονται:
- Δεδομένα διελεύσεων από τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων
- Στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας
- Στοιχεία ημερολογίου (γιορτές και αργίες)
- Μετεωρολογικές προβλέψεις.

Στόχος της υπηρεσίας είναι να χρησιμοποιηθεί από τους οδηγούς ως εργαλείο για τον προγραμματισμό των ταξιδιών τους ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων εξόδων.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.olympiaodos.gr στην κεντρική σελίδα και στην επιλογή του μενού ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (www.olympiaodos.gr/operation/Stathmoi-D ... kloforias/).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπία Οδός”