Ενημέρωση για το ατύχημα στην περιοχή των Ισθμίων

Α/Δ Αθήνας-Πάτρας
www.olympiaodos.gr
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 698
Εγγραφή: Τετ 18 Μαρ 2015, 1:39 pm
Όνομα: Γιώργος
Τοποθεσία: Πάτρα
Επικοινωνία:

Ενημέρωση για το ατύχημα στην περιοχή των Ισθμίων

#1

Δημοσίευση από gtsoukn » Κυρ 09 Ιουν 2024, 2:58 pm

Η Ολυμπία Οδός έχει εκδόσει ανακοίνωση σχετικά με το ατύχημα.
Η ανακοίνωση περιορίζεται στον αυτοκινητόδρομο όπως μπορούμε να θεωρήσουμε φυσιολογικό.

Μετά την κατεδάφιση της γέφυρας η οποία αποτελεί μέρος της Παλαιάς Εθνικής Οδού και την απομάκρυνση των μπάζων ο αυτοκινητόδρομος θα είναι πλήρως λειτουργικός εκτός τυχόν συμπληρωματικών εργασιών.
Συγκεκριμένα:
- Η κυκλοφορία από Αθήνα προς Κόρινθο, Τρίπολη και Πάτρα θα γίνεται ως είχε πριν το ατύχημα.
- Η κυκλοφορία από Τρίπολη και Πάτρα προς Αθήνα θα γίνεται επίσης ως είχε πριν το ατύχημα.
- Η κυκλοφορία από Κόρινθο και Λουτράκι προς Αθήνα αλλάζει καθώς η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο στον Κόμβο 9 (Λουτρακίου) είναι μη προσβάσιμη μετά την κατεδάφιση της γέφυρας.
Τα οχήματα από Κόρινθο πρέπει να χρησιμοποιούν τους Κόμβους 11 (Κορίνθου) ή 10 (Επιδαύρου).
Τα οχήματα από Λουτράκι πρέπει να χρησιμοποιούν τον Κόμβο 10 (Επιδαύρου).

Όσοι παραδοσιακά χρησιμοποιούν την Παλαιά Εθνική Οδό, για το τμήμα Ισθμός - Άγιοι Θεόδωροι το ξεχνάνε καθώς όπως είπαμε η γέφυρα που κατεδαφίστηκε αποτελεί τμήμα αυτής. Όσοι γνωρίζετε την περιοχή και νομίζετε ότι θα πάτε από τη βυθιζόμενη γέφυρα των Ισθμίων, επίσης ξεχάστε το. Η γέφυρα στα Ίσθμια είναι κλειστή καιρό τώρα λόγω εργασιών χωρίς η εταιρεία διαχείρισης να αναφέρει χρονοδιάγραμμα. Χρήση της Π.Ε.Ο. μπορεί να γίνει με έξοδο στον Κόμβο 8 (Αγ. Θεοδώρων) το οποίο φυσικά προϋποθέτει καταβολή του αντιτίμου των διοδίων του Ισθμού.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχουν πρόγραμμα να κινηθούν προς την περιοχή και εφόσον το λογισμικό πλοήγησης που χρησιμοποιούν έχει τη δυνατότητα αποκλεισμού οδών, θα πρέπει να αποκλείσουν το σημείο της κατεδαφισμένης γέφυρας (προς Αθήνα: 37.92551, 22.99900 - προς Κόρινθο & Λουτράκι: 37.92463, 22.99966).

Για μένα, όλα αυτά με κάποιο τρόπο αντιμετωπίζονται.
Εγώ θέλω κάποιος να μου πει για το Καλαμάκι, τον Άγ. Χαράλαμπο και τα πολλά εργοστάσια της περιοχής που πλέον είναι αποκλεισμένα.
Πέραν των εργαζομένων στην περιοχή που στην πλειοψηφία τους μένουν στην Κόρινθο και στο Λουτράκι, πρόκειται για μια τουριστική περιοχή που περιμένουν το καλοκαίρι για να δουλέψουν.
Η διαδρομή από τον Ισθμό μέχρι το Καλαμάκι ήταν περίπου 2 χλμ. (3-5 λεπτά). Πλέον πρέπει να πάει μέσω Εθνικής Οδού (διόδια) και Αγ. Θεοδώρων και να κάνει 25 χλμ. (25 λεπτά).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπία Οδός”