Δημοσίευση
από pipinos1976 » Κυρ 17 Απρ 2016, 6:37 pm
Προς το παρόν είμαστε 2 σε όλη την Ελλάδα. Ατομικισμός στον μέγιστο βαθμό. Έγραψα και στο petrolheads μήπως και φιλοτιμηθεί κάποιος να βοηθήσει, αλλά προς το παρόν μόνον πλάκα μπορείς να δεις. Όλοι γνωρίζουν καλύτερα, όλοι είναι υπεράνω κτλ κλασσικά νεο-ελληνικά (βασικά παλαιότατα οθωμανικά) αυτού που νομίζει ότι θα κρατήσει για τον εαυτό του το βόλεμα και οι άλλοι θα είναι απέξω.
Το Waze είναι λογισμικό πλοήγησης που στηρίζεται στην προσφορά της κοινότητας (community based). Οι χρήστες φτιάχνουν τους δρόμους, οι χρήστες καταγράφουν τις κάμερες, οι χρήστες δίνουν αναφορές για προβλήματα στον δρόμο (π.χ. μπλόκα, ατυχήματα κτλ). Θέλει υψηλά δικαιώματα για να περάσεις κάμερα από τον χάρτη - φαντάσου ότι εγώ που είμαι Level 2 δεν μπορώ να περάσω κάμερες παρά μόνον εκεί που έχω οδηγήσει τους 3 τελευταίους μήνες. Δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις δηλαδή περνώντας την βάση, όπως σε πολλά από τα υπόλοιπα. Από την άλλη, αν το χρησιμοποιούν πολλοί έχεις και έγκυρες πληροφορίες κίνησης, προβλημάτων στους δρόμους και μπλόκων (αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο). Στην Ελλάδα της φιλαυτίας βλέπεις καθημερινά στην μεγαλύτερη πόλη (βλ. Αθήνα) να κυκλοφορούν λιγότεροι από 50 wazers, όταν σε πόλεις της Τουρκίας (για Ευρώπη δεν το συζητώ), όπως η Σμύρνη, οι χρήστες είναι πολλαπλάσιοι. Το Waze έχει πουληθεί στην Google πριν 1-2 χρόνια, σχεδόν ταυτόχρονα με το κλείσιμο του Trapster που ανήκε στην Microsoft στο τέλος (στο οποίο ήμουν και διαχειριστής στην Ελλάδα). Για το μέλλον δεν ξέρω αν η Google θα το κρατήσει έτσι ή θα το ενσωματώσει στους Χάρτες. Προς το παρόν πάντως δεν παίρνει πληροφορίες κίνησης από τους Χάρτες ή τουλάχιστον έτσι λέγεται.
Ευχαριστώ.